Tradicionalna garešnička manifestacija GastroFlora, u organizaciji Udruženja obrtnika Garešnica i Turističke zajednice Sjeverna Moslavina, po kojoj je Garešnica proteklih godina postala prepoznatljiva na turističkoj karti kontinentalne Hrvatske i ove je godine okupila mnoštvo sudionika i posjetitelja. Rimska priča i prezentacija starih zanata, VIII. Županijska obrtnička gastro izložba i koncert Joleta, V. sajam cvijeća, bogat zabavno-kulturni program samo su dio sadržaja ovogodišnje manifestacije koja je privukla ne samo Gareščane i mještane susjednih općina već i stanovnike okolnih gradova poput Kutine, Lipika, Pakraca, Daruvara i Bjelovara. U posjet GastroFlori stigla je i grupa iz Metkovića koja je nakon posjeta nastavila druženje na OPG-u Ankice Gašparac u Dišniku.

Petak je započeo Danima otvorenih vrata SŠ „August Šenoa“ Garešnica u dopodnevnim satima, a večer - VIII. Županijskom obrtničkom gastro izložbom na kojoj su svoje delicije prezentirali obrtnici i ugostitelji iz Šibenika, Biograda, Raštana, Sukošana, Varaždina, Bjelovara, Velike te Garešnice. I ovoga su puta mnogobrojni posjetitelji uživali u okusima i mirisima mora i kontinenta na Gradskoj tržnici. Iako je kiša padala nije spriječila posjetitelje da se zabave uz Joleta na Trgu hrvatskih branitelja.

Sunčana i topla subota započela je V. Sajmom cvijeća u parku sa 35 izlagača, 6 cvjetnih instalacija,  bogatim kulturno-zabavnim programom u kojem su sudjelovali vrtićanci DV „Maslačak“ s cvjetnim korzom, učenici OŠ Garešnica, Garešničke mažoretkinje, Zubmići i Zumbaline, mali folkloraši iz FD Hrvatske čitaonice i Češke besede Hercegovac, KUD-a „Trnovitica“ iz Velike Trnovitice i FA „Zdenac“ iz Garešnice. Ne smijemo zaboraviti promociju Jela starih graničara i Festival meda u izvedbi SŠ „August Šenoa“ Garešnica, naše nacionalne manjine, te  garešničko-šibenski stol čija su jela oduševila posjetitelje. Program je završio filmskom projekcijom animiranog filma Mali princ u Hrvatskom domu te koncertom grupe Ledina na središnjem gradskom trgu.

Među brojnim pokroviteljima i sponzorima treba izdvojiti Grad Garešnicu, Komunalac i Vodu d.o.o. Garešnica, Termometal d.o.o., T.U.O. FIOLA, Enso d.o.o., PNP d.o.o., Tex d.o.o., Flexopak d.o.o., Odvjetnik Marina Lacković, ZOU Tihomir Volić & Nataša Ružička, Gljive Evaj, Plodovi zemlje/ hotel Garić, Grafing Garešnica, OPG Juretić, OPG Balja bez čije svesrdne pomoći organizacija ove manifestacije ne bi bila moguća.

Zahvaljujemo se brojnim udrugama koje su se uključile u organizaciju i realizaciju GastroFlore 2017. te Gradu Lipiku koji nam je ustupio stolove, štandove i turistički vlakić.

Zahvaljujemo posebno i USJPDR RIS KUTINA- podružnica GAREŠNICA na osiguravanju koncerta JOLETA.

Instalacije na ovogodišnjoj GastroFlori bile su:

1. KOMUNALAC D.O.O.- „LIJEPA LI SI“

  1. NOVA IVANČICA D.O.O.- „KIŠOBRANI“
  2. ČEDOMIR MATOVINA- "KOLA U CVIJEĆU"
  3. CVJEĆARNA ČIČAK- „ MOJ POGLED U PROŠLOST“
  4. HRVATSKE ŠUME- „ŠUMA NA DLANU“
  5. OPG JURIĆ- „ KLIPAN, DAMA I FACA“

    I na kraju posebna zahvala ide rukovoditeljima i djelatnicima našeg Komunalca d.o.o. !

    Izvori fotografija: Foto video studio Kobra, Alen Štandar, TZ Sjeverna Moslavina, Marina Štajgler Vlahović, Mario Pizent, SŠ "August Šenoa" Garešnica

TZ SJEVERNA MOSLAVINA

TRG HRVATSKIH BRANITELJA 10

43280 Garešnica

Tel : 043/ 533 002

Mob: 099/380 5170

Email: info@tzsm.hr

OIB: 33393263394

POLICIJA KONTAKT

Policija: 043/ 270 000

Kolodvorska 15 , Garešnica 

VATROGASCI KONTAKT

Vatrogasci: 043/ 531 181

Ul. Matije Gupca 136, Garešnica

HITNA KONTAKT

Hitna: 94, 112

Ul. Vladimira Nazora 18, Garešnica